• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Philipp Plein neemt meerderheidsbelang in Billionaire Couture

Philipp Plein neemt meerderheidsbelang in Billionaire Couture

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Duitse ontwerper Philipp Plein heeft een meerderheidsbelang verworven in Billionaire Couture, het herenkledingmerk van de Italiaanse zakenman Flavio Briatore en het bedrijf Percassi. Dat is bekendgemaakt middels een persbericht.

De aquisitie wordt aangemerkt als 'de eerste strategische stap in de opbouw van Philipp Plein's luxegroep bestaande uit nichemerken met sterke groeipotentie'. De aankoopprijs is niet bekendgemaakt.

"Wij geloven dat de herenkleding-industrie er klaar voor is om wereldwijd sterker te worden dan de vrouwensector en met deze overname willen we die potentie aanboren. Billionaire Couture is een onderbenut merk dat we verder willen ontwikkelen door gebruik te maken van onze structuur, kwaliteit en synergie, om uiteindelijk een scherp beeld te bouwen met een sterke niche positionering. Wij hebben de ervaring en know-how om het te doen," verklaarde Philipp Plein.

Billionaire Couture wil middels de samenwerking zijn naamsbekendheid wereldwijd vergroten, het assortiment uitbreiden en retailexpansie op te voeren. Flavio Briatore: "Philipp Plein's talent heeft gezorgd voor een sterke marktpositie binnen korte tijd. Zijn groep is de ideale partner om de groei van Billionaire Couture te versnellen."

Het heremodemerk Billionaire Couture werd in 2005 gelanceerd door Flavio Briatore, de zakenman die vooral bekend is geworden als Formule 1-teamchef bij Benetton en Renault en zijn relatie met topmodel Heidi Klum. Sinds 2007 heeft het conglomeraat Percassi een belang in Billionaire Couture. Het luxe herenmodemerk heeft momenteel 30 winkels wereldwijd en 48 verkooppunten in onder meer Las Vegas, Dubai, Moskou, Miami en Geneve. Het plan is met Philipp Plein 30 nieuwe winkels te openen in de komende 5 jaar.

Het label van de Duitse ontwerper Philipp Plein (1978) werd in 1998 opgericht in Zwitserland en brengt sinds 2004 kleding op de markt. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in het Zwitserse Lugano. Het merk heeft tientallen winkels wereldwijd.

Beeld: Billionaire Couture

Billionaire Couture
Philipp Plein