• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Philippe Model overgenomen door Benetton investeringsfonds

Philippe Model overgenomen door Benetton investeringsfonds

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het hoogwaardige Italiaanse gympenmerk Philippe Model is overgenomen door 21 Investimenti, het investeringsfonds van Alessandro Benetton, voor een onbekend bedrag. Het investeringsfonds heeft een meerderheidsaandeel van 70 procent in het merk genomen. Dat meldt Women’s Wear Daily.

Het merk werd in de jaren tachtig opgericht door ontwerper Paolo Gambato. De dames- en herenschoenen worden in de regio Riviera del Brenta geproduceerd, het centrum van schoenenproductie in Italië. Het bedrijf genereert tegenwoordig een jaaromzet van ongeveer 100 miljoen euro.

Met de overname door 21 Investimenti, wil Benetton de buitenlandse groei van het merk ondersteunen door nieuwe winkels te openen en het krantenbestand uit te breiden. “Ons doel is om van het merk een leider te maken in het buitenland: Philippe Model vertegenwoordigt een typisch voorbeeld van Italiaanse savoir faire, dat met zijn lokale vakmanschap de internationale markten kan veroveren dankzij zijn hoogwaardige, elegante product,” zei Benetton in een persverklaring.

Er zal binnenkort een nieuwe topman worden aangekondigd. Mede-oprichter Roberto Doro stuurt het merk voorlopig nog aan. Zowel Doro als Gambato blijven aandeelhouder en zullen aanblijven in hun huidige functies.

21 investirent
Philippe Model