• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Plus size label Belloya maakt deels doorstart

Plus size label Belloya maakt deels doorstart

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Plussizeketen Belloya, waarvan het moederbedrijf Jacoma Fashion B.V. op 5 februari failliet is verklaard, maakt deels een doorstart. Dit blijkt uit het eerste faillissementsverslag.

De inventaris en goodwill van het bedrijf zijn verkocht en de koper hiervan heeft het voornemen om het gedeelte van de bedrijfsactiviteiten door te zetten van Jacoma Fashion B.V., aldus het verslag. Het rapport vermeldt dat het hierbij gaat om het verkopen van soortgelijke kleding via de kanalen van Belloya. Welke partij het hier betreft, wordt niet nader genoemd in het verslag. Voor de voorraden van Jacoma moet nog een koper worden gevonden. Bij de voorraden gaat het vooral om kledingstukken uit eerdere jaren. De biedingen die zijn gedaan lagen onder de taxatiewaarde waardoor de voorraad nog niet is verkocht.

Als initiële oorzaak van het faillissement wordt de beëindiging van een samenwerking met een logistieke partner genoemd. Hierdoor was Jacoma genoodzaakt om in zee te gaan met een nieuwe partner die hogere tarieven hanteerde, aldus het verslag. Hierdoor kon het bedrijf de kosten voor retouren voor haar rekening nemen, waardoor klanten zelf de portokosten moesten gaan betalen. De omzet liep hierdoor sterk terug, aldus het verslag. Ook werd de website ingericht als een outletstore omdat Belloya in het duurdere segment zich bevindt en veel kleding in de uitverkoop werd verkocht. Dit had niet het gewenste effect. Uiteindelijk vraagt Jacoma Fashion zelf het faillissement aan.

Belloya