Pointcarré overgenomen door Zeb

De Vlaamse multi-merkenketen Zeb heeft de Waalse multi-merkenketen Pointcarré overgenomen. Xavier Goebels blijft aan als CEO van PointCarré en wordt tevens aandeelhouder en bestuurder in de groep rond ZEB - PointCarré. Beide ketens zien in dit partnership een opportuniteit om verder te groeien.

Zeb heeft 62 verkooppunten in België en Pointcarré heeft er 28. De bedrijven willen met de overname hun gezamenlijke groeistrategie verder uitbouwen. “Zeb is de grootste multimerken keten op de Belgische markt en PointCarré de tweede grootste. Met de overname van PointCarré kunnen we ons beiden versterken, ons winkelnetwerk verder uitbreiden en de druk vanuit internationale spelers counteren,” zegt oprichter en CEO Luc van Mol.

“Na de overname blijft elk enseigne zijn eigenheid behouden en strikt genomen blijven we concurrenten van elkaar,” vult Xavier Goebels, CEO van Pointcarré, aan. “Maar tegelijk zijn er heel wat synergieën op vlak van logistiek, aankoopkracht, informatica en operationele werking. Qua bedrijfswaarden en toekomstvisie zitten we op dezelfde golflengte en persoonlijk kennen we elkaar al jaren.”

Pointcarré overgenomen door Zeb

Zeb-CEO Van Mol ziet veel mogelijkheden dankzij de overname. “‘De overname van PointCarré geeft eveneens heel wat mogelijkheden om ook in Vlaanderen het franchiseconcept verder uit te bouwen en zowel nieuwe als bestaande retailers de kans te geven om toe te treden en futureproof te worden.” Zo biedt het zelfstandige retailers ‘een kader om zelf te ondernemen en toch gebruik te maken van de knowhow, marges en marketing van een sterk merk zoals PointCarré’. “Het bundelen van de krachten is volgens mij een absolute noodzaak en de enige manier om de toekomst veilig te stellen in de modewereld van vandaag, die hyperconcurrentieel is met tal van mondiale spelers waar we als lokale keten tegen op moeten boksen,” aldus Van Mol.

Beeld: Zeb en Pointcarré

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN