• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘PostNL-pakketpunten verdwijnen uit alle eigen winkels Albert Heijn’

‘PostNL-pakketpunten verdwijnen uit alle eigen winkels Albert Heijn’

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

PostNL-pakketten zijn straks niet meer af te halen of in te leveren bij Albert Heijn-filialen die de keten zelf in handen heeft. Beeld: PostNL

Albert Heijn gaat de PostNL-pakketpunten in de eigen winkels volledig uitfaseren. Op dit moment hebben nog 27 Albert Heijn-winkels een dergelijk pakketpunt, maar dat aantal wordt de komende tijd teruggebracht naar nul. Dat zegt een woordvoerder van Albert Heijn tegenover onder meer Distrifood en De Ondernemer. De pakketpunten zullen worden opgeheven wanneer de betreffende filialen worden verbouwd.

In 2016 verminderde Albert Heijn het aantal pakketpunten al. De pakketpunten waren niet overal rendabel, en kostten winkelmedewerkers relatief veel tijd, zo zei de supermarktketen destijds. Klanten kunnen volgens Albert Heijn ook goed terecht bij pakketkluizen die ze zelf kunnen bedienen.

In april dit jaar werd aangekondigd dat bij zevenhonderd grotere Albert Heijn-winkels dergelijke kluizen worden geplaatst. Dat gebeurt in samenwerking met Bol.com en bezorgdienst Budbee.

De PostNL-pakketpunten verdwijnen alleen definitief bij eigen winkels van Albert Heijn. Winkels in handen van franchisenemers mogen zelf beslissen wat ze met het pakketpunt doen.

Albert Heijn
Bezorging
PostNL