‘Prabal Gurung op zoek naar investeerder’

Ontwerper Prabal Gurung zou op zoek zijn naar een nieuwe investeerder, om groei te stimuleren. Een nieuwe partner kan zorgen voor meer financiële middelen en zou ook operationele expertise kunnen meebrengen, zeggen bronnen tegen WWD.

Volgens een ingewijde heeft het bedrijf veel potentie, maar blijven veel items erg duur door productiekosten. Een investeerder kan zorgen voor meer groei, het aanbod verbreden en meer klanten trekken.

Prabal Gurung lanceerde zijn merk in 2009. In de afgelopen jaren ontving hij talloze onderscheidingen, waaronder de Ecco Domani Fashion Fund Award en the Council of Fashion Designers of America’s Swarovski Award for Womenswear. Gurung werkte ook samen met Target in 2003, waardoor het merk meer exposure kreeg. Maar het commerciële succes zou vooralsnog uitblijven, aldus de bron. Zo zou er voornamelijk sprake zijn van ‘buzz but little business’, zoals bij veel ontwerpers.

“Om zijn potentie waar te maken, heeft hij begeleiding nodig in de classificatie van merchandising, die consistent ontwikkeld moet worden,” zegt de ingewijde tegen WWD. “Hoe kan je wat hij maakt in iemands garderobe laten passen? Het mag dan mooi en elegant zijn, maar het is niet eenvoudig.”

Gurung heeft niet gereageerd op de berichten. Er zouden al geïnteresseerde investeerders in beeld zijn die onderzoek hebben gedaan naar het merk, maar tot een deal is het nog niet gekomen, aldus WWD.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN