• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Prénatal reorganiseert op hoofdkantoor, schrapt 24 banen

Prénatal reorganiseert op hoofdkantoor, schrapt 24 banen

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld: Prénatal winkel in Utrecht

Babywinkel Prénatal schrapt 24 banen op het hoofdkantoor, dat maakt Prénatal bekend in een persbericht. Prénatal zegt dat het schrappen van de banen in lijn ligt met de eerder geïmplementeerde strategie en de veranderde marktomstandigheden.

Het gaat enkel om personeelsreductie op het Amersfoortse hoofdkantoor, niet in de 38 Nederlandse winkels en warenhuizen.

Veertien medewerkers kregen vandaag ontslag aangezegd. Voor hen is een Sociaal Plan beschikbaar, zo staat in het persbericht. De overige tien medewerkers vertalen het bedrijf via ‘natuurlijk verloop’ of door het niet verlengen van tijdelijke arbeidscontracten.

Richard Turk, Chief Executive Officer, voegt hier nog aan toe: “Bij mijn aantreden,afgelopen juni, was mijn opdracht om Prénatal Nederland, ondanks de huidige, moeilijke markt, klaar te maken voor het realiseren van haar strategische, commerciële en operationele ambities. In de afgelopen maanden hebben we het productassortiment en onze bedrijfsprocessen tegen het licht gehouden en aangescherpt. Hierdoor is de basis van Prénatal Nederland verder versterkt. Door aanzienlijke kostenreducties en efficiëntieverbeteringen zijn we beter opgewassen tegen de uitdagende marktomstandigheden van vandaag en morgen en creëren we het uitgangspunt voor verdere, toekomstige groei. Om hierop vol te kunnen inzetten, zijn we samen met bestaande en potentiële partners nieuwe plannen aan het ontwikkelen.”

Prenatal