• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Pretty Tall overgenomen door Britse branchegenoot

Pretty Tall overgenomen door Britse branchegenoot

Door Caitlyn Terra

25 okt. 2017

Business

Pretty Tall, Nederlandse retailer voor lange vrouwen, is overgenomen door het Britse Long Tall Sally, zo meldt het bedrijf in een statement. Welk bedrag met de deal gemoeid is, is niet bekendgemaakt. Het Britse bedrijf kocht de retailer als onderdeel van de strategie om een leidend bedrijf in de wereld te worden op het gebied van mode voor lange vrouwen.

Pretty Tall, dat twee winkels heeft in Nederland in Apeldoorn en Hoofddorp, blijft gewoon zoals normaal opereren, maar de website is gesloten en verwijst naar de Nederlandse Long Tall Sally website. De overeenkomst tussen de twee bedrijven komt vijf maanden na de lancering van de Long Tall Sally website in Nederland. De deal geeft het Britse merk twee belangrijke Nederlandse retaillocaties. “Krachten bundelen met Pretty Tall is een natuurlijke ontwikkeling van onze strategie om de nummer een bestemming te worden voor lange vrouwen wereldwijd,” aldus Andrew Shapin, Long Tall Sally. “Onze collectie van ‘s werelds grootste aanbod aan kleding en schoenen voor lange vrouwen is goed ontvangen in Nederland en zal vanaf nu ondersteund worden door Pretty Tall’s gecureerde aanbod.”

Pretty Tall overgenomen door Long Tall Sally

Een selectie van Long Tall Sally zal per direct in de Pretty Tall winkels te vinden zijn. Vanaf 2018 zullen de merken van Pretty Tall ook beschikbaar zijn in de Nederlandse Long Tall Sally website. “Het is een spannende stap,” aldus Inez Scheper, oprichter van Pretty Tall. “Samen zijn we sterker. We zien er naar uit om alle lange vrouwen in Nederland mooie producten en uitzonderlijke service te bieden - zowel online als in de winkel.” Schepers en haar 13 medewerkers zullen onderdeel blijven van het bedrijf. Inez blijft ook de inkoop doen, ‘die het beste voor de lokale markt werkt’, aldus de website van Long Tall Sally. Op de website wordt eveneens gemeld dat er geen sprake was van financiële moeilijkheden bij Pretty Tall. “Inez heeft Pretty Tall ontwikkeld tot een gezond en winstgevend bedrijf, maar er was een investering nodig om het naar een volgend niveau te brengen. Met LTS aan boord, profiteert Pretty Tall van infrastructuur en wereldwijde expertise.” Voor nu zullen de Pretty Tall-winkels hetzelfde blijven, maar een verandering naar Long Tall Sally wordt niet uitgesloten.

De Long Tall Sally en Pretty Tall winkels op de kaart.

Beeld: Long Tall Sally

Long Tall Sally
Pretty Tall