• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Primark boekt succes in de VS en verwacht 7,5 procent groei in H1 2016

Primark boekt succes in de VS en verwacht 7,5 procent groei in H1 2016

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Primark’s moederbedrijf Associated British Foods heeft bekendgemaakt dat het voor de eerste helft van boekjaar 2016 een omzetgroei van 4 procent verwacht. De stijging, die wordt voorspeld voor de periode die loopt van 2 september 2015 tot en met 2 maart 2016, schrijft het bedrijf onder andere toe aan een toename van het aantal Primark-winkels.

Primark telde op 2 januari 2016 299 winkels met een gezamenlijke oppervlakte van ruim 1,07 miljoen vierkante meter. In de twee maanden daarna heeft het bedrijf zes nieuwe winkels geopend, waardoor de totale winkeloppervlakte is uitgebreid met bijna 19.000 vierkante meter. Enkele steden waar Primark een winkel heeft geopend, zijn Pennsylvania en Madrid. Met name in de Verenigde Staten heeft de retailer naar eigen zeggen succes geoogst. Later dit jaar wil de Ierse fast fashionketen nog eens zes winkels in de Verenigde Staten openen, en staan ook de openingen van de eerste Italiaanse winkels gepland in Milaan en Florence. In totaal wil Primark dit jaar ruim 130.000 vierkante meter aan zijn portfolio toevoegen.

Behalve het uitbouwen van het retailnetwerk, is Primark ook van plan dit jaar te investeren in zijn logistieke netwerk. In het afgelopen jaar werd geïnvesteerd in de magazijnen in onder andere Duitsland en Spanje, en dit jaar openen twee logistieke centra in het Britse Islip en het Nederlandse Roosendaal hun deuren.

Primark