• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Primark heeft interesse in V&D-pand Utrecht

Primark heeft interesse in V&D-pand Utrecht

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Primark zou zich graag vestigen in het V&D-pand in Hoog Catharijne in Utrecht. De budgetketen is in gesprek met pandeigenaar IEF Capital. Dat laat Nechemja de Bruijn namens IEF Capital aan het Algemeen Dagblad weten.

Primark is niet de enige gegadigde voor het 30.000 vierkante meter tellende winkelpand. De V&D in Hoog Catharijne werd half februari gesloten, nadat V&D failliet was verklaard en duidelijk werd dat er geen doorstart zou komen.

Momenteel liggen de goederen nog in de winkel; er staan overal nog rekken met kleding. Volgens De Bruijn zal de winkel medio april leeg zijn, want dan loopt het huurcontract van V&D bij IEF Capital af.

Sportketen Decathlon, die al een deel van het V&D-pand in Den Haag heeft gehuurd, zou niet tot een van de gegadigden behoren. Dat komt omdat Decathlon nog aan het onderhandelen is met de gemeente Nieuwegein over een winkel op bedrijventerrein De Leisbosch.

Wie de nieuwe eigenaar ook zal worden, het is duidelijk dat het pand er heel anders uit komt te zien. “We gaan het onder handen nemen,” zegt De Bruijn in de krant. Het pand heeft nu nog meerdere verdiepingen en zal vermoedelijk verbouwd en gesplitst worden.

Primark aasde een jaar geleden ook al op het pand van V&D in Hoog Catharijne. Nog voor V&D failliet was waren er onderhandelingen om de helft van het pand te huren, maar het is nooit gerealiseerd.

Beeld: Facebook V&D Hoog Catharijne

V&D