De Britse modeketen Primark, onderdeel van Associated British Foods, verwacht dit jaar een omzetgroei van 5,5 procent tegen constante wisselkoersen. De groei dankt de groep aan het toegenomen aantal winkels. De autonome omzet daalde namelijk met 2 procent. Dat liet het bedrijf in een persverklaring vanochtend weten.

Volgens de groep presteerde Primark goed in het Verenigd Koninkrijk, waar de omzet naar verwachting met 6 procent zal groeien. Het bedrijf verwacht in de regio een autonome omzetgroei van 1,5 procent.

In Noord Europa kampte de keten met een moeizaam retailklimaat als gevolg van het ongebruikelijk warme weer van afgelopen zomer. De opening van een aantal nieuwe winkels compenseerde hier echter voor. Primark opende in totaal vijftien nieuwe winkels, waaronder vijf in Duitsland, vier in het Verenigd Koninkrijk, twee in Frankrijk en een in zowel Nederland, België, Portugal, Spanje als de Verenigde Staten. In totaal telt de keten nu 360 winkels.

Primark is van plan het komende boekjaar 1 miljoen vierkante voet aan winkelruimte toe te voegen. Er komen vooral meer verkooppunten bij in Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. In totaal wil het bedrijf veertien nieuwe winkels openen. Er komen onder andere ook nieuwe Primark winkels in Utrecht en Brussel. Daarnaast zal Primark zijn eerste winkel in Slovenië openen.

In de eerste helft van het jaar daalde de operationele marge naar 9,8 procent, vergeleken met 10 procent in dezelfde periode vorig jaar, als gevolg van een ongunstige dollar. De marge zal in de tweede helft behoorlijk hoger zijn dan in het eerste halfjaar en dezelfde periode vorig jaar dankzij de verzwakking van de dollar en betere inkopen. Het bedrijf verwacht een operationele marge voor het hele boekjaar van ongeveer 11 procent, vergeleken met 10,4 procent vorig jaar.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN