Proenza Schouler verkoopt minderheidsbelang, CEO vertrekt

Luxemerk Proenza Schouler heeft het nieuws bevestigd: de private equity firma Castanea Partners heeft een minderheidsbelang gekocht in het bedrijf. Voor welk bedrag de partij het aandeel heeft gekocht van het New Yorkse merk is niet bekend gemaakt.

De geruchten over een aanstaande deal gingen al een tijd. Met het nieuwe belang in Proenza Schouler voegt Castanea zich in het rijtje investeerders die een belang van 50 procent hebben in het modemerk, dat onderdeel is van de Valentino Fashion Group.

Het nieuws over de investering valt samen met het vertrek van CEO Shirley Cook. Die al sinds 2002 CEO bij het bedrijf was dat werd opgericht door Jack McCollough en Lazaro Hernandez. Haar vertrek is een onderdeel van de transactie, laat het bedrijf weten. Cook zal worden vervangen door de voormalige president van Saks Fifth Avenue Ron Frasch, die momenteel een operationele partner is bij Castanea Partners. Hij zal aantreden als interim CEO, en zal tevens toetreden tot de Raad van bestuur.

In een reactie laten oprichters en creatief directeuren McCollough en Hernandez weten: “We zijn erg blij dat we aan dit nieuwe hoofdstuk kunnen beginnen met behulp van Castanea Partners. Ze hebben een groot inzicht in business en een groot respect voor onze creatieve visie. Samen verbinden we ons aan het realiseren van onze droom en de ontwikkeling van het merk Proenza Schouler wereldwijd.”

De nieuwe interim CEO Frasch voegt toe: “Proenza Schouler is een fantastische kans voor Castanea en we kijken er naar uit om nauw samen te werken met het team om aanhoudende groei van het bedrijf te ondersteunen. Jack en Lazaro hebben samen met Shirley een toonaangevend luxemerk gecreëerd, met een bekroonde esthetische mix van categorieën, kanalen en regio’s.”

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN