• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Puma klaagt Forever 21 aan wegens plagiaat

Puma klaagt Forever 21 aan wegens plagiaat

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het Duitse sportmerk Puma klaagt winkelketen Forever 21 aan wegens plagiaat. Het bedrijf beschuldigt de Amerikaanse modeketen van het kopiëren van een aantal ontwerpen van de Puma x Fenty-samenwerkingscollectie met Rihanna. Het plagiaat is volgens Puma niet alleen een belediging van het intellectuele eigendom, maar zou ook de gehele onderneming bedreigen. Dat melden diverse media.

Forever 21 lanceerde haar eigen versies van de Puma x Fenty Creeper sneaker en de Bow Slide en Fur Slide sandalen. Als reactie spande Puma eerder deze maand een rechtszaak aan wegens schending van het auteursrecht. Puma verzocht Forever 21 de schoenen van de markt te halen, maar de Californische rechter oordeelde tegen de sportgigant, stellend dat “Puma directe bedreiging op haar activiteiten door Forever 21 niet kon aantonen”.

Het Duitse bedrijf laat het hier echter niet bij en verklaart dat een ‘inbreukmaker als Forever 21’ niet makkelijk bij te houden is. Het label betoogt dat het binnen twee weken juridische stappen nam tegen Forever 21. “Puma produceert bewust een beperkte hoeveelheid van elke Fenty-schoenen om ervoor te zorgen dat deze de reputatie van een exclusieve en luxe schoen houdt. Puma’s marketing- en productiestrategieën wensen dit niet alleen voor de schoen, maar voor het merk Puma als geheel,” verklaarde Puma volgens WWD.

A post shared by PUMA (@puma) on

“Als de Fenty-schoenen worden geassocieerd met de goedkope massamarkt, worden ze niet langer beschouwd als een luxe-item en verliezen ze de aantrekkingskracht van het merk bij consumenten, en daarmee het merk Puma als geheel,” voegt het bedrijf toe.

Wanneer een verdere uitspraak zal volgen, is nog niet bekend. Het is niet de eerste keer dat Puma een aanklacht wegens plagiaat indient. Het sportlabel klaagde onlangs de Britse keten Topshop aan voor het kopiëren van dezelfde Puma x Fenty-modellen.

Beeld: Puma Facebook

Forever 21
Puma