• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Purdey verkoop ongedaan gemaakt

Purdey verkoop ongedaan gemaakt

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De verkoop van winkelketen Purdey aan het in Leusden gevestigde O&C Investments is teruggedraaid door de voorzieningenrechter in Den Bosch. Dat meldt Het Financieele Dagblad. Het overnamebedrag bedroeg 250 duizend euro terwijl Purdey volgens de curatoren van de failliet verklaarde Brova Groep drie tot vijf miljoen euro waard zou zijn. Daarop vechtten zij de verkoop aan.

Volgens de curatoren zou Purdey een jaarwinst boeken van een miljoen en over vruchtbare huurcontracten beschikken. De advocaten van O&C Investments stellen dat de winkelketen grote schulden heeft die de waarde van het bedrijf beïnvloeden en dat Purdey alleen van waarde is in combinatie met Witteveen Mode dat O&C Investments in februari overnam.

De 22 filialen van Purdey maken nu weer deel uit van de boedel van de failliete Brova Groep. Volgens de rechter is de verkoop halsoverkop gegaan zonder dat het bestuur en de notaris op de hoogte zijn gebracht.

In de reconstructie van het Financieele Dagblad wordt een hoofdrol toebedeeld aan de mede-eigenaar van Witteveen Mode en de Brova Groep. Hij heeft de modeketens verkocht aan de oprichter en enige eigenaar van O&C Investments. De twee ondernemers waren eerder beiden betrokken bij de faillissementen van Henk ten Hoor.

Beeld: Purdey

Brova Groep
Purdey