PVH overtreft verwachtingen in Q4 en FY2015

Het Amerikaanse modeconcern PVH Corp zag de winst in het vierde kwartaal met maar liefst 161 procent stijgen naar 134,2 miljoen dollar (119,9 miljoen euro), dankzij groei van het merk Calvin Klein. De omzet steeg in de drie maanden tot 31 januari met 2,1 procent naar 2,11 miljard dollar (1,88 miljard euro).

De gecorrigeerde winst bedroeg 1,52 dollar per aandeel, 6 cent meer dan analisten hadden verwacht. Ook de omzet overtrof de verwachtingen van Wall Street, met een stijging van 3,6 procent van de aandelen als gevolg.

Calvin Klein bleek ‘het hoogtepunt’ te zijn, met een omzetstijging in het vierde kwartaal van 14,7 procent naar 806 miljoen dollar, dankzij investeringen die in de afgelopen jaren werden gedaan hun vruchten afwierpen, aldus PVH voorzitter en CEO Emanuel Chirico. Het merk deed het ook bijzonder goed in het buitenland, aldus Chirico.

Daarentegen daalde de omzet van Tommy Hilfiger, ondanks succes in internationale markten, met 1,7 procent naar 904,1 miljoen dollar, terwijl de omzet van Heritage Brands divisie met een omzetdaling van 10 procent kampte, voornamelijk door het effect van het onlangs verkochte merk Izod. Volgens Chirico realiseerde de divisie echter ‘een opvallende winst’ .

PVH overtreft verwachtingen in Q4 en FY2015

Voorzichtig optimistisch over 2016

Boekjaar 2015 leverde een winst op van 572,4 miljoen dollar, een stijging van ruim 30 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. De omzet daalde daarentegen met 2,7 procent naar 8,02 miljard dollar. Het bedrijf betaalde 350 miljoen dollar schuld terug en kocht opnieuw aandelen ter waarde van 126 miljoen dollar.

Vooruitblikkend naar 2016, is Chirico voorzichtig optimistisch. “Hoewel het wereldwijde retailklimaat onzeker blijft met belangrijke internationale valuta die in waarde afnemen ten opzichte van de Amerikaanse dollar, en de aanhoudende onvoorspelbaarheid van consumentenbestedingen, hebben wij vertrouwen in het feit dat wij dit aan zullen kunnen en hebben wij gekozen voor een voorzichtige aanpak voor 2016,” zei hij.

PVH verwacht voor het eerste kwartaal van 2016 een omzetstijging van ongeveer 3 procent tegen constante wisselkoersen en een omzetstijging van 2 procent voor het volledige boekjaar 2016.


 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN