PVH Corp, het moederbedrijf van merken als Calvin Klein en Tommy Hilfiger, zag de winst in het derde kwartaal van het lopende boekjaar dalen als gevolg van een lagere omzet. Desondanks, overtroffen de winstcijfers de verwachtingen van analisten. De bedrijfsaandelen stegen na sluiting van de markt met bijna 4 procent.

De winst daalde naar 221,9 miljoen dollar (209,2 miljoen euro) of 2,67 dollar per aandeel vergeleken met 225,7 miljoen dollar vorig jaar. Analisten hadden een winst van 2,47 dollar per aandeel voorspeld.

De omzet daalde naar 2,16 miljard dollar (2,04 miljard euro), vergeleken met 2,23 miljard euro in hetzelfde kwartaal vorig jaar, precies wat analisten hadden verwacht. De omzet bij Calvin Klein bleef gelijk, terwijl deze bij Tommy Hilfiger met 5 procent daalde. Buiten Noord- Amerika boekten beide merken een omzetstijging. Bij de Heritage Brands zakte de omzet ook met 5 procent.

”We zijn zeer tevreden met de resultaten van het derde kwartaal, die onze verwachtingen hebben overtroffen ondanks een moeizame en wispelturige markt, waaronder minder omzet in de VS tijdens het kwartaal,” zei CEO Emanuel Chirico in een verklaring. “Onze resultaten blijven de kracht van Calvin Klein en Tommy Hilfiger International uitwijzen en de verbeterende tendens bij de Heritage Brands.”

Het bedrijf verwacht voor het volledige boekjaar een winst van tussen 6,90 en 7,00 dollar per aandeel (6,50 en 6,60 euro) en voor het vierde kwartaal ligt de prognose tussen 1,37 en 1,47 dollar per aandeel (1,29 en 1,38 euro).

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN