PVH wordt eigenaar van Chinese Tommy Hilfiger joint venture

PVH Corp., de eigenaar van merken als Tommy Hilfiger, Calvin Klein en Arrow, wordt de volledige eigenaar van TH Asia Ltd.: de joint venture voor Tommy Hilfiger in China. Het bedrijf neemt samen met investeerders, geadviseerd door Apax Partners, 55 procent van de aandelen over. De overige aandelen waren al in het bezit van het bedrijf.

TH Asia Ltd. is sinds 2010 licentiehouder van Tommy Hilfiger in China. Onder TH Asia Ltd. is de omzet van Tommy Hilfiger in China gestegen van 70 miljoen dollar (62,86 miljoen euro) in 2012 tot 140 miljoen dollar (125,72 miljoen euro) in 2015. PHV moet voor de aandelen ongeveer 172 miljoen dollar (154,46 miljoen euro) neertellen. Naar verwachting zal de overeenkomst met PVH aan het begin van Q2 van 2016 worden voltooid. PVH verwacht dat de overname “licht zal bijdragen” aan de opbrengst van het bedrijf in 2016.

”De aankondiging die we vandaag hebben gemaakt is een belangrijke ontwikkeling voor ons bedrijf bij het nastreven van onze strategische prioriteiten,” zei PVH CEO Emanuel Chirico in een persbericht. “Daarnaast is het een bewijs van onze toewijding aan de langetermijngroei van PVH en Tommy Hilfiger. De overeenkomst stelt het bedrijf Tommy Hilfiger in staat direct controle uit te oefenen over zijn snelst groeiende markt, waarbij we profiteren van onze goede infrastructuur in Azië, onze expertise van de regio en de kracht van zowel Tommy Hilfiger als Calvin Klein.”

Tommy Hifliger CEO Daniel Grieder was het roerend met Chirico eens dat het Amerikaanse merk kan profiteren van deze overname. “Deze stap stelt ons in staat om verdere groei te realiseren voor het merk door consumenten een groter aanbod te bieden en een sterkere presentatie van het merk.” Grieder heeft laten weten dat onder andere zal worden geïnvesteerd in nieuwe winkels en digitale marketingcampagnes.

Enkele aandeelhouders die naast PVH bij de joint venture zijn betrokken, zijn Fred Gehring (voormalig CEO en huidig vice-voorzitter van Tommy Hilfiger en oprichter Tommy Hilfiger zelf.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN