• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Quiksilver in gesprek met banken over mogelijke lening

Quiksilver in gesprek met banken over mogelijke lening

Door May-Anne Oltmans

15 jan. 2016

Business

Surfmerk Quiksilver Inc. is op zoek naar geldschieters. Het Amerikaanse merk dat in september 2015 faillissement aanvroeg, zou in gesprek zijn met banken die het merk kunnen helpen een doorstart te maken. Dat meldt Bloomberg.

Volgens bronnen die nauw bij de zaak zijn betrokken, is Quiksilver onder andere in gesprek met de Bank of America Corp., JP Morgan en Chase & Co. De lening waar het om gaat, zou volgens hen een hoogte hebben tussen de 125 miljoen dollar (114,2 miljoen euro) en 150 miljoen dollar (137 miljoen euro).

Voor Quiksilver is het van essentieel belang om de lening te verkrijgen, omdat dit de kans vergroot op toestemming van de rechtbank voor het uitvoeren van de groeiplannen van het bedrijf. Wat deze plannen precies inhouden, heeft het bedrijf vooralsnog niet bekendgemaakt. De zaak verschijnt eind januari voor de rechter, en het bedrijf verwacht dat de rechter zijn goedkeuring zal geven.

Op het moment dat Quiksilver faillissement aanvroeg, had het bedrijf een schuld van 826 miljoen dollar (754,5 miljoen euro). Nadat het bedrijf een herstructurering was ondergaan onder de nieuwe eigenaar Oaktree Capital Management, werd deze schuld verlaagd tot een bedrag van 300 miljoen dollar (274,1 miljoen euro).

QUIKSILVER