• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Quiksilver Inc verandert corporate naam in Boardriders Inc

Quiksilver Inc verandert corporate naam in Boardriders Inc

Door Anne Buis

9 mrt. 2017

Business

Quicksilver Inc krijgt een nieuwe naam. Het moederbedrijf van de merken Quiksilver, Roxy, en DC Shoes, gaat Boardriders heten. De nieuwe naam is gekozen om de turnaround van het bedrijf en de eerste stappen richting groei te onderstrepen.

In februari 2016 leek het bedrijf nog af te stevenen op een faillissement toen het een Chapter 11 indiende bij de rechtbank. Sindsdien is er een agressieve turnaround gelanceerd, dat geleid werd door het managementteam en het Special Situations team for funds vanuit Oaktree Capital Management. Inmiddels heeft het bedrijf de kostenstructuur dramatisch gereduceerd, de wereldwijde ontwikkeling herzien, de distributie gestroomlijnd, overtollige inventaris verminderd en de organisatie voorzien van de nodige discipline.

“De hernoeming van ons bedrijf onderstreept het begin van een nieuwe fase bij Boardriders,” zegt CEO Pierre Agnes. “Nu we bezig zijn met groei, vinden we het belangrijk om het belang van onze drie iconische merken en de passie van de ‘boardriding cultuur’ die ons bedrijf onderstrepen te erkennen.” Hij wijst erop dat het dankzij de klanten, leveranciers en partners is gelukt om de herstructureringsfase van de turnaround te voltooien en nu de focus kan verschuiven naar groei.

“We zijn blij met de vooruitgang van ons turnaround programma. Het bedrijf heeft de laatste 18 maanden besteed aan de heropbouw van de fundering, vanaf het begin. De resultaten laten het zien. (...) Hoewel de industriedynaniek uitdagend blijft is dit bedrijf nu voorbereid op het spelen in de aanval in plaats van de verdediging,” zegt Dave Tanner managing director bij Oaktree en chief turnaround officer van het bedrijf.

Het oorspronkelijke bedrijf Quiksilver werd opgericht in 1976. Met de nieuwe naam zal het bedrijf zich blijven focussen op activewear, surfwear, skikleding, lifestyle kleding, schoenen, accessoires en meer. De merken van Boardriders Inc zijn verkrijgbaar in 115 landen wereldwijd, onder meer in surfshops, skateboard winkels, skiwinkels, concept stores, warenhuizen evenals eigen winkels en webwinkels.

Beeld: Quiksilver / Boardriders Inc.

BOARDRIDERS
QUIKSILVER