• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Quiksilver wil Ampla verkopen voor 200.000 dollar

Quiksilver wil Ampla verkopen voor 200.000 dollar

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het Amerikaanse surfmerk Quiksilver is van plan om schoenenmerk Ampla voor 200.000 dollar (181.000 euro) verkopen. Het bedrijf, dat vorige maand faillissement heeft aangevraagd, heeft vorige week een verzoek voor deze verkoop ingediend bij de rechtbank, schrijft The Orange County Business Journal.

Quiksilver hoopt Ampla te verkopen aan de voormalige directieleden Rob Colby en Charles Exon. Colby heeft ongeveer vier jaar bij het bedrijf gewerkt als president van de regio Amerika, en Exon is twaalf jaar lang betrokken geweest als chief legal officer. Het duo had voor het eerst een bod uitgebracht op Ampla in juli, maar dit heeft Quiksilver destijds niet geaccepteerd. In augustus ontving Quiksilver ook een bod van een sportmerk voor mannen en een investeerdersbureau, maar deze partijen hebben geen verdere interesse getoond.

“Ampla past niet binnen het bedrijf dat de debiteuren voor ogen hebben, en daarom zijn zij niet van plan verder in het merk te investeren. Ampla levert hen geen voordeel op, en de verkoop van het merk zal meer waarde opleveren” vertelde Andrew Bruenjes, hoofd van de financiële afdeling van Quiksilver in de Verenigde Staten. De debiteur waarnaar wordt verwezen is de Amerikaanse vermogensbeheerder Oaktree Capital Management die Quiksilver in september van dit jaar overnam.

Quiksilver begon in 2013 met de ontwikkeling van Ampla hardloopschoenen. Naast dit merk is de groep ook eigenaar van Roxy, het damesmerk van Quiksilver, en DC. Volgens Modaes.es past de mogelijke verkoop van Ampla binnen de strategie van het merk dat zich meer wil richten op winstgevende merken. In het financiële jaar 2014 leed het Amerikaanse bedrijf een verlies van 262,9 miljoen euro.

Ampla
DC
Quicksilver
Roxy