• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Quote 500: Familie Brenninkmeijer rijkste familie, Boekhoorn ‘man van het jaar’

Quote 500: Familie Brenninkmeijer rijkste familie, Boekhoorn ‘man van het jaar’

Door Marjolein Stormezand

2 nov 2018

De rijkste familie van Nederland is en blijft familie Brenninkmeijer (C&A) met een vermogen van 22 miljard. Op 1 november lanceerde het tijdschrift Quote zijn Quote 500: een jaarlijkse lijst met de 500 rijksten van Nederland.

De familie Brenninkmeijer heeft zijn vermogen niet alleen vergaard door modeketen C&A, maar ook door middel van hun investeringsmaatschappijen en vastgoed. “Iets minder dan zestig Brenninkmeijer-telgen zijn samen via de Zwitserse holding Cofra eigenaar van modeketen C&A, investeringsvehikel Bregal en vastgoedfonds Redevco”, aldus Quote.

Op nummer vier in de top tien rijkste families van Nederland: de familie Dreesmann, een van de grondleggers van het Vroom & Dreesmann-concern. Het warenhuis werd in 2004 aan private equitypartijen KKR en Alpinvest verkocht. Volgens Quote wordt onder leiding van Marc Dreesmann het familiekapitaal beheerd met Commonwealth Investments.

De families Brenninkmeijer en Dreesmann zijn niet de enige ‘retailers’ in de top tien van de Quote 500. Marcel Boekhoorn, nummer acht op de lijst van rijkste Nederlanders, krijgt door Quote een vermogen van 1,9 miljard toegedicht. Boekhoorn werd door het tijdschrift vanwege zijn deal met Hema ook benoemd tot ‘man van het jaar’. Quote roemt de ondernemer vanwege zijn ondernemerschap en noemt Boekhoorn ‘de leukste miljardair van Nederland’. Quote over Boekhoorn: “Gewoon benaderbaar, een beetje Hollands, maar ook gewoon borst vooruit, ik ga dit doen en ik ga de Hema weer succesvol maken. En daarom is hij de onvolprezen man van het jaar.”

Brenninkmeijer
C&A
Dreesmann
Marcel Boekhoorn
Quote 500
Vroom &Dreesmann