• Home
  • Nieuws
  • Business
  • R&S wil nieuw kapitaal ophalen door uitgave aandelen

R&S wil nieuw kapitaal ophalen door uitgave aandelen

Door Anne Buis

20 sep 2016

Business

R&S Retail is van plan om in het najaar nieuwe aandelen uit te geven. Het moederbedrijf van Miss Etam, Steps en Claudia Sträter wil daarmee nieuw groeikapitaal ophalen. Dat hebben Rens van de Schoor en Dieter Penninckx, de topmannen van R&S en FNG, aan het FD laten weten.

Penninckx en Van de Schoor noemen geen exact bedrag dat ze willen binnenhalen. Het gaat om ‘een stuk kapitaalverhoging’. “We hebben bij FNG altijd een pakketje cash op de plank gehad, zodat we niet bij de eerste de beste klap schade oplopen,” vertelt Pennickx aan het FD. Dat potje bij FNG is nu 40 miljoen euro.

Het geld uit de nieuwe aandelen komt goed van pas als financiële buffer, maar is waarschijnlijk ook bedoeld voor nieuwe overnames. Momenteel investeert R&S Retail in de vernieuwing van de recentelijk overgenomen winkelketens, zoals Brantano, Miss Etam, Promiss en Friday. Het bedrijf heeft recentelijk de omgekeerde overname van het Belgische FNG voltooid, waarmee beide bedrijven samen een omzet van 500 miljoen euro hebben. FNG is onder meer eigenaar van Fred & Ginger, Claudia Sträter, Expresso, Steps.

Eerder werd R&S/FNG nog benaderd voor een overname van MS Mode, maar de topmannen lieten de mogelijkheid al snel varen. De landen waar de damesmodeketen actief was, maakte de overname erg complex. “MS Mode bleek niet waar wij in deze tijd naar op zoek zijn,” zegt Pennickx in de krant. Hij verwacht wel dat het huidige bedrijf ook uitbreid buiten de Benelux. FNG is immers in de groothandel al actief in Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Beeld: Brantano

FNG
r&S
R&S retail