• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Ralph Lauren gaat banen schrappen

Ralph Lauren gaat banen schrappen

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Ralph Lauren neemt drastische stappen om de omzet van de modegroep nieuw leven in te blazen. Onder leiding van de nieuwe CEO Stefan Larsson is het bedrijf van plan banen te schrappen, vastgoed van de hand te doen en winkels te sluiten.

Hoewel Ralph Lauren niet zei om hoeveel banen het gaat, zie de Wall Street Journal dat het 1.000 fulltime functies en de sluiting van 50 winkels betreft. Het bedrijf heeft momenteel zo’n 493 eigen winkels en 26.000 personeelsleden in dienst, waarvan 15.000 in een fulltime functie.

Ralph Lauren gaat 1.000 banen schrappen

Ralph Lauren is ook van plan de organisatie te stroomlijnen, door ongeveer drie organisatorische lagen te elimineren. Tevens wil het bedrijf de productietijd minimaliseren.

De groep rapporteerde de afgelopen kwartalen een dalende omzet. De jaaromzet voor boekjaar 2016 daalde met 2,8 procent naar 7,41 miljard dollar, en Ralph Lauren rekent op Larsson om het tij te keren, zoals hij voorheen ook bij het merk Old Navy van Gap Inc. deed.

Ralph Lauren verwacht voor het lopende boekjaar een daling van 10 tot 12 procent, als gevolg van een zwakke Noord-Amerikaanse markt en diverse winkelsluitingen. Ook verwacht het bedrijf een eenmalige kostenpost van maximaal 400 miljoen dollar voor de herstructurering en zo’n 150 miljoen dollar voor de reductie van de voorraad. Hiermee verwacht Ralph Lauren uiteindelijk zo’n 180 tot 220 miljoen dollar per jaar te besparen.

Aandelen in het bedrijf daalden op dinsdag met ruim 11 procent, maar herstelden zich iets tot een daling van 5 procent. Sinds dezelfde periode vorig jaar zijn Ralph Lauren aandelen met 30 procent gedaald.

Ralph Lauren