• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Ralph Lauren noteert winstgroei in Q2, onthult outfits Olympische atleten

Ralph Lauren noteert winstgroei in Q2, onthult outfits Olympische atleten

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het ‘Way Forward’ herstructureringsplan van Ralph Lauren heeft ook in het tweede kwartaal van boekjaar 2018 zijn vruchten afgeworpen. Ondanks een dalende omzet, rapporteerde het modebedrijf een verwaterde winst per aandeel van 1,75 dollar (1,50 euro). In dezelfde periode vorig jaar bedroeg dit nog 0,55 dollar (0,47 euro), maakte de retailer donderdag bekend.

“Ik ben blij met de vooruitgang die we boeken, waarbij we de fundamenten van onze activiteiten blijven verbeteren en de uiting van ons iconische merk blijven versterken,” zegt voorzitter en chief creative officer Ralph Lauren in een verklaring. “Patrice heeft al bewezen een waardevolle partner te zijn die onze kernwaarden omarmt. Het brengt een unieke expertise met zich mee en verenigt en bemagtigt onze bekwame teams,” aldus Lauren over de in mei aangestelde CEO Patrice Louvet.

Winst Ralph Lauren omhoog, maar omzet omlaag in Q2

De omzet kwam in het kwartaal, in lijn met de verwachtingen, 9 procent lager uit op 1,7 miljard dollar (1,46 miljard euro). Het bedrijf schrijft de daling toe aan zowel een verzwakte vraag vanuit consumenten als interne investeringen, waaronder het uitbreiden van de distributie. In thuismarkt Noord-Amerika kelderde de omzet, namelijk met 16 procent naar 877 miljoen dollar (751 miljoen euro). In Europa kwam de omzet 4 procent hoger uit op 463 miljoen dollar (397 miljoen euro) en in de Aziatische markt bleef de omzet vlak op 217 miljoen dollar (186 miljoen euro).

Ralph Lauren breidde uit op zowel fysiek als online gebied. In het kwartaal vergrootte het bedrijf zijn retailnetwerk wereldwijd met 5 procent. Daarnaast lanceerde de retailer zijn collecties voor het eerst op JD.com, Tmall en WeChat in China.

Voor de rest van fiscaal jaar 2018 verwacht het concern een omzetdaling van 8 tot 9 procent, daarbij geen rekening houdend met schommelingen in de wisselkoersen. Het operationele marge komt naar verwachting uit tussen de 9,5 en 10,5 procent. Vooruitkijkend naar het huidige derde kwartaal, voorspelt Ralph Lauren een omzetdaling van 6 tot 8 procent.

Ralph Lauren onthult outfits Olympische atleten

Als langdurige kostuumontwerper voor het Amerikaanse Olympische en Paralympische team, onthulde Ralph Lauren deze week de outfits voor de komende Winterspelen in Pyeongchang. De Amerikaanse atleten gaan gekleed in de klassieke kleuren wit, rood en blauw. De uniformen betreffen onder andere een witte, waterafstotende donsjas, een fleece broek met strepen en een vintage skitrui met blokpatroon. Polo Ralph Lauren ontwierp daarnaast accessoires als handschoenen, een bijpassende muts en bergschoenen.

De Olympische collectie is vanaf december ook verkrijgbaar voor consumenten, in geselecteerde Ralph Lauren en Polo Ralph Lauren-filialen in Noord-Amerika en via de webwinkel.

Beeld: Ralph Lauren Facebook

Olympische Spelen
Polo Ralph Lauren
Ralph Lauren