Ralph Lauren weer in het zwart, ziet omzet afnemen in FY2018

De omzetdaling in thuismarkt Noord-Amerika zet druk op de omzet van Ralph Lauren Corperation, zo blijkt uit de gerapporteerde jaarcijfers. In het gebied nam de omzet met 15 procent af en trok daarmee de gehele omzet omlaag met 7 procent.

“We starten het nieuwe jaar met een sterke basis - inclusief een duidelijk strategisch plan om groei op de lange termijn te boeken en waarde te creëren, een betrokken wereldwijde organisatie en een sterke balans,” aldus Patrice Louvet, CEO van Ralph Lauren Corporation. Het bedrijf sloot het financiële jaar beter af dan verwacht, aldus het rapport. De omzet zou naar verwachting tussen de 8 en 10 procent afnemen in het laatste kwartaal, maar deze bleef hangen op een daling van 2 procent.

De totale omzet kwam neer op 6,2 miljard dollar (5,3 miljoen euro). De omzetdaling van 7 procent is minder groot dan die van het vorige financiele jaar toen de omzet nog met 10 procent afnam. Ook wist Ralph Lauren Corperation dit jaar het verlies om te buigen in een bescheiden winst. Brutowinst kwam neer op 3,8 miljard dollar (3,2 miljard euro) en het netto inkomen lag het afgelopen financiële jaar op 163 miljoen dollar (139 miljoen euro).

Beweeg over de grafiek om meer te weten te komen.

Omzetdaling van 7 procent voor Ralph Lauren

Noord-Amerika, de grootste markt voor het bedrijf leverde 15 procent aan omzet in en behaalde een bedrag van 3,2 miljard dollar (2,7 miljard euro) in het afgelopen financiële jaar. De daling heeft volgens Ralph Lauren Corperation te maken met lagere verkoop in de groothandel naast de verkoop bij gelijk aantal winkels.

In Europa en Azië zag het bedrijf juist een lichte stijging, 3 en 6 procent. In Europa werd een omzet behaald van 1,6 miljard dollar (1,3 miljoen euro) en in Azië kwam dit bedrag neer op 934 miljoen dollar (798 miljoen euro)

Ralph Lauren is al enige tijd bezig met een ommekeer van het bedrijf die de kosten moet reduceren. Eerder werden verlieslatende winkels al gesloten en het personeel verminderd. De omzetdaling van 7 procent valt iets lager uit dan in eerste instantie verwacht, het bedrijf zette de verwachting vorig jaar nog op 8 of 9 procent.

Beeld: Ralph Lauren facebook

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN