• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Rechter oordeelt: Dockers maakt inbreuk op patent Skechers, schoenen uit de verkoop in Europese Unie

Rechter oordeelt: Dockers maakt inbreuk op patent Skechers, schoenen uit de verkoop in Europese Unie

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld: Unsplash

Skechers USA Inc. heeft een voorlopige voorziening gekregen van de Europese Unie, nadat het bedrijf Dockers by Gerli voor de rechter sleepte, zo maakt Skechers bekend in een persbericht. Dockers zou een schoen hebben verkocht die inbreuk maakte op het ontwerp van de Skechers Hands Free Slip-Ins.

Skechers klaagde Dockers aan bij de regionale rechtbank in Düsseldorf, Duitsland. Op 5 oktober oordeelde de Duitse rechtbank dat de Dockers-schoenen inderdaad inbreuk maakte op een van de hielkussenontwerpen van Skechers Hands Free Slip-Ins. Vervolgens werd een ‘voorlopig verbod’ uitgesproken, wat betekent dat Dockers de schoenen niet langer meer mag verkopen in de Europese Unie.

Michael Greenberg, voorzitter van Skechers, reageert: “Deze rechtszaak is een van de vele handhavingsmaatregelen die Skechers neemt tegen derde partijen wereldwijd om haar intellectuele eigendomsrechten op Skechers Hands Free Slip-ins ontwerpen en technologieën te beschermen. Hoewel tegen de uitspraak in beroep kan worden gegaan, zijn we erg blij dat de Duitse rechtbank in eerste instantie de rechten van Skechers heeft erkend en onmiddellijk de verkoop van de inbreukmakende schoenstijl in de hele Europese Unie heeft stopgezet.”

“Skechers investeert enorm in productontwikkeling om haar klanten jaar in jaar uit nieuwe, unieke en spannende schoenen te kunnen bieden. Hoewel Skechers altijd liever op de markt concurreert dan in de rechtszaal, heeft het bedrijf geen andere keuze dan juridische stappen te ondernemen wanneer concurrenten inbreuk maken op onze intellectuele eigendomsrechten. Skechers zal haar eigendomsrechten op Skechers Hands Free Slip-ins agressief blijven bewaken en afdwingen.”

Dockers
Skechers
Skechers USA Inc.