• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Renzo Rosso’s OTB neemt minderheidsbelang in luxemerk Amiri

Renzo Rosso’s OTB neemt minderheidsbelang in luxemerk Amiri

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

OTB (Only The Brave), de Italiaanse modegroep van Diesel-oprichter Renzo Rosso, heeft een minderheidsbelang genomen in het luxe mannen- en vrouwenmodemerk Amiri. Dit maakt OTB bekend middels een persbericht. De voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Als strategische partner zal de Italiaanse ondernemer, met zijn expertise en uitgebreide middelen, een ondersteunende rol aannemen, aldus het persbericht. OTB biedt Amiri een wereldwijd platform en naar eigen zeggen zal het bijdragen aan de expansie en successen van het merk op de lange termijn.

Mike Amiri verklaart in het persbericht zich vereerd te voelen een gelijkgestemde ondernemer en visionair te hebben gevonden als partner. “Zijn [Renzo Rosso red.] buitengewone ervaring en kennis in combinatie met onze gedeelde visie maakt dit tot een opmerkelijke creatieve en commerciële samenwerking ", aldus Amiri in het bericht. Rosso verklaart in hetzelfde bericht Amiri al geruime tijd te volgen en ‘te houden van diens esthetiek, stijl, moderniteit en zakelijke drive’.

Only The Brave nieuwe strategische partner van rock-'n-roll-merk Amiri

Amiri is een luxemerk uit Los Angeles, opgericht door Mike Amiri en geïnspireerd op de rock-'n-roll-cultuur in Californië. Het mannen- en vrouwenmodemerk verkoopt zijn collectie onder ander via Barneys New York, Maxfield en Mr Porter. De oprichter en ontwerper Mike Amiri is in de race voor de titel Menswear Designer of the Year, die vanavond wordt uitgereikt door de Council of Fashion Designers of America (CFDA) .

In april dit jaar kwam naar buiten dat de Italiaanse modegroep OTB de komende drie jaar van plan is 200 miljoen euro te investeren in het bedrijf en overnames van andere modemerken te overwegen. Al eerder werd gemeld dat OTB ook interesse heeft in de overname van Roberto Cavalli. Business of Fashion schrijft dat de onderhandelingen voor de overname al zijn gestart.

De geconsolideerde omzet van OTB, eigenaar van Diesel, Maison Margiela, Marni, Viktor&Rolf en Paula Cademartori, bedroeg vorig jaar 1,4 miljard euro, een daling van 3,2 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De omzetdaling werd beïnvloed door de zwakke prestaties van Diesel in Europa en Noord-Amerika.

Beeld: Mike Amiri via OTB

Amiri
Mike Amiri
Only The Brave
OTB
Renzo Rosso