• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Retaildeskundige: 'Intersport en Sports Direct in de running voor USG winkels'

Retaildeskundige: 'Intersport en Sports Direct in de running voor USG winkels'

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het grote gissen naar overnamekandidaten voor Perry Sport en Aktie Sport is begonnen. Retailexpert Paul Moers is stellig: in de Financiële Telegraaf zegt hij zeker te weten dat Euretco's Intersport en Sports Direct de belangrijkste gegadigden zijn voor de panden van Perry Sport.

Perry Sport en Aktiesport werden dinsdag failliet verklaard. Curator Toni van Hees wil de failliete winkelketens als één geheel verkopen. Moederbedrijf Unlimited Sports Group (USG) bezit volgens de curator ‘hele aantrekkelijke vestigingen’. “Het zijn geen aftandse winkels. Dat zien andere partijen ook. Er heeft zich dus een groot aantal gegadigden aangemeld,” zei Van Hees tegen RTL Z.

Volgens Moers is Intersport alleen in de panden geïnteresseerd en wil het bedrijf daar haar eigen formule kwijt. Dat zou het einde betekenen van Perry Sport op de Nederlandse markt. Euretco wil volgens RetailNews niet op de mogelijke overname reageren. De retailserviceorganisatie exploiteert naast Intersport ook de sucesvolle hardloopketen Runnersworld.

Het Britse Sports Direct exploiteert in ons land zes vestigingen van Sports World. De retailer wil volgens Moers flink uitbreiden.

Aktiesport
Perry Sport
USG