• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Richemont doet bod op resterende aandelen Yoox Net-A-porter

Richemont doet bod op resterende aandelen Yoox Net-A-porter

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Richemont is voornemens de aandelen van Yoox Net-A-Porter over te nemen die het nog niet in handen heeft. De Zwitserse modegroep biedt aandeelhouders 38 euro per aandeel, waarmee het totale bod uitkomt op 2.8 miljard euro. Dat maakt Richemont vandaag bekend middels een statement op de website.

De aandeelhouders van Yoox Net-A-Porter moeten nog akkoord gaan met het bod, maar CEO Frederico Marchetti laat weten welwillend te staan tegenover een overname. “Richemont heeft aangegeven met de overname verder te willen bouwen aan onze groei,” aldus Marchetti in het bericht. “Richemont wil extra middelen inzetten om onze positie als leider in het online luxesegment te versterken en te vergroten. Dit betekent meer investeringen in producten, technologie, logistiek, mensen en marketing.”

Naast volledige controle wil Richemont met de overname ook haar positie op de e-commerce-markt versterken. “Dankzij onze inzet en toewijding zien we kansen om de leidende positie van Yoox Net-a-Porter verder te versterken, de onderneming verder te laten groeien in nieuwe en bestaande regio’s, de beschikbaarheid en bereikbaarheid van onze producten te vergroten en door te gaan met het ontwikkelen van ongeëvenaarde services voor de veeleisende consument van vandaag de dag,” aldus Johann Rupert, voorzitter van de Raad van Bestuur bij Richemont.

Het bod van Richemont volgt op de toenemende concurrentie binnen het online luxesegment. Platforms als Farfetch en Matchesfashion.com eisen een steeds groter marktaandeel op, terwijl verschillende merken inzetten op e-commerce met de lancering van eigen webshops. Met de overname hoopt Richemont de positie van Yoox Net-a-Porter vast te houden.

Yoox en Net-A-Porter werden begin 2015 samengevoegd tot de huidige modegroep. Yoox- Net-a-Porter kwam toen voor de helft in handen van Richemont. Yoox-oprichter Federico Marchetti werd benoemd tot CEO. Yoox Net-A-Porter Group S.p.A. (YNAP) wist in 2017 de 2 miljard euro-grens te passeren: in totaal werd een omzet gehaald van 2,1 miljard euro in boekjaar 2017, aldus de voorlopige resultaten van het bedrijf. Dat betekende een stijging van ruim 16 procent ten opzichte van een jaar eerder.

De Richemont Group zag de omzet het afgelopen boekjaar met 7 procent toenemen. De groei was voornamelijk te danken aan de juwelen-en horloge-modehuizen, aldus het jaarverslag. Onder meer Cartier, Chloé en Dunhill zijn onderdeel van het portfolio van Richemont.

Beeld: YNAP

Richemont
Yoox Net a porter