• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Richemont noteert omzetplus van 14 procent in eerste kwartaal FY24

Richemont noteert omzetplus van 14 procent in eerste kwartaal FY24

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het hoofdkantoor van Richemont in Bellevue. Foto: Richemont

De Zwitserse luxeconglomeraat Richemont behaalt een omzetplus van veertien procent in het eerste kwartaal van boekjaar 2024. Richemont heeft de stijging van de omzet te danken aan de groei op de Aziatische, Europese en Afrikaanse markt die de omzetdaling in Noord- en Zuid-Amerika van negentien procent compenseert, blijkt uit het kwartaalverslag.

De Europese markt noteerde een omzetplus van tien procent en was daarmee goed voor 1,13 miljard euro. Het Midden-Oosten en Afrika behaalden een omzetplus van twaalf procent en een omzet van 432 miljoen euro. De omzet van Noord- en Zuid-Amerika kwam neer op 1,1 miljard euro en Japan 424 miljoen euro.

Per handelskanaal gekeken, bezochten consumenten massaal de fysieke winkels. De omzet van de retail bedraagt namelijk 3,62 miljard euro. Dat betekent een stijging van negentien procent en het vertegenwoordigt 68 procent van de groepsomzet. Binnen de wholesale-stroom haalde het bedrijf 1,41 miljard euro op en daalde de online verkoop met één procent tot 298 miljoen euro.

Richemont