• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Richemont verwacht flinke winst toename in H1

Richemont verwacht flinke winst toename in H1

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Luxeconcern Richemont heeft gedeeld dat de operationele winst over het eerste half jaar naar verwachting met 45 procent toeneemt. Halverwege november maakt de groep definitief de cijfers voor de eerste zes maanden van het boekjaar bekend.

Richemont is volgens regels van de Six Swiss Exchange verplicht om een melding te maken van opmerkelijke stijgingen of afnames van de winst. Zoals genoemd verwacht de groep dat de operationele winst met 45 procent is toegenomen in de periode tot 30 september 2017. De algehele winst voor de periode zal met 80 procent zijn toegenomen. De omzet zal met 10 procent gestegen zijn.

Deze toename is volgens het bedrijf te danken aan de voorraden die vorig jaar in dezelfde periode werden teruggekocht door het bedrijf, verbeterde handelsresultaten en de verbetering van wisselkoersen. Vorig jaar moest het moederbedrijf van onder andere Montblanc, Chloé en Azzedine Alaïa nog verschillende winstwaarschuwingen geven vanwege lagere verkoopcijfers door ‘ een ongunstig klimaat en de nasleep van terroristische aanslagen’.

Richemont