• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Richting circulariteit: Textiel innovators Spinnova en Renewcell slaan handen ineen

Richting circulariteit: Textiel innovators Spinnova en Renewcell slaan handen ineen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Business

Geshred materiaal bij Renewcell. Credits: via Renewcell

De verandering naar een circulaire mode-industrie heeft er zojuist een sterke partner bij gekregen. Textiel innovators Spinnova en Renewcell slaan namelijk de handen ineen, zo blijkt uit een persbericht.

Spinnova is gespecialiseerd in duurzame textielmaterialen en Renewcell is een textielrecycling innovator. Samen willen ze vezels gemaakt op basis van textielafval ontwikkelen en het concept opschalen naar een commerciële schaal. Het nieuwe productieconcept bevat gepatenteerde technologie van beide partijen waardoor er nieuwe stappen gemaakt kunnen worden richting een circulaire mode-industrie. Spinnova en Renewcell verwachten dat producten gemaakt van de nieuwe textielvezels uit dit proces beschikbaar zullen zijn op de markt aan het einde van 2024.

"De mode- en textielindustrie heeft behoefte aan nieuwe oplossingen en samenwerking in de hele toeleveringsketen, waardoor dit voor ons zo'n spannende samenwerking is,” aldus Ben Selby, Deputy CEO van Spinnova. “Ons doel is om de overgang van de mode-industrie naar een circulaire economie te versnellen en opties te onderzoeken om de textile-to-textile vezelproductie op te schalen. De ontwikkeling van onze samenwerking met het bekwame Renewcell-team was een groot genoegen en de eerste tests waarbij het materiaal van Renewcell en de technologie van Spinnova worden gecombineerd, zijn veelbelovend,"

"De textielindustrie zit midden in een enorme verandering, bij de overgang van een lineair bedrijfsmodel naar een circulaire economie. Verandering vereist nieuwe partnerschappen en moedige, innovatieve spelers. Het was erg spannend om meer te leren over de technologie van Spinnova en we kunnen niet wachten om de eerste collectie te lanceren die gemaakt is van CIRCULOSE® met behulp van de unieke vezelspintechnologie van Spinnova," voegt Patrik Lundström, CEO van Renewcell, toe.

Circulariteit
Renewcell
Spinnova
Scroll down to read more