• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Rode cijfers bij KaDeWe Group door investeringen

Rode cijfers bij KaDeWe Group door investeringen

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Ze mogen dan wel worden gezien als drie van de beste warenhuizen in Duitsland, maar toch zullen KaDeWe in Berlijn, Alsterhaus in Hamburg en Oberpollinger in München het huidige boekjaar waarschijnlijk afsluiten in de min. Uit interne berekeningen is gebleken dat de warenhuizen, alledrie onderdeel van de KaDeWe Group, het financiële jaar dat op 30 september aanstaande afloopt zullen afsluiten met een verlies van 7 miljoen euro.

Een woordvoerder van Signa Holding, aandeelhouder van de KaDeWe Group, heeft de cijfers tegenover Textilwirtschaft bevestigd. Volgens de woordvoerder zijn de rode cijfers te wijten aan de hoge investeringen die het bedrijf dit jaar heet gedaan. Signa Holding en de Thaise Central Group, meerderheidsaandeelhouder van het Duitse bedrijf, hebben naar verluidt gezamenlijk 39,4 miljoen euro geïnvesteerd. Hiervan was 13,6 miljoen euro bestemd voor het Alsterhaus, 13 miljoen voor KaDeWe en 12,8 miljoen voor Oberpollinger.

Voor komend jaar verwacht de woordvoerder van Signa dat de KaDeWe Group weer winstgevend zal zijn. Hiervoor zal echter opnieuw weer flink moeten worden geïnvesteerd. De investeringen voor komend jaar worden geschat op 20 miljoen euro voor KaDeWe, 13,3 miljoen euro voor Oberpollinger en 2,5 miljoen voor Alsterhaus. De plannen moeten ertoe leiden dat de KaDeWe Group uiteindelijk Europees marktleider wordt in het segment van premium warenhuizen.

Beeld: KaDeWe Facebook

Alsterhaus
KaDeWe
KaDeWe Group
Oberpollinger