• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Rode cijfers voor Mulberry in boekjaar 2018

Rode cijfers voor Mulberry in boekjaar 2018

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Gedaalde omzet en van winst naar verlies; dit staat er onderaan de streep bij Mulberry in het voorlopige jaarverslag. Waar het voorgaande boekjaar nog een winst voor belastingen werd behaald van 6,9 miljoen pond (7,74 miljoen euro), eindigt Mulberry Group Plc nu in het rood.

Onderaan de streep staat een verlies van 5 miljoen pond genoteerd (5,6 miljoen euro), zo blijkt uit het voorlopige jaarverslag. De omzet liep terug van 169,7 miljoen pond naar 166,3 miljoen pond (van 190,4 naar 186,4 miljoen pond). Mulberry heeft vooral in Groot-Brittannië te maken met een uitdagende markt, zo blijkt uit de omzetdaling van 6 procent in het gebied. Het verslag noemt het faillissement van House of Fraser als een van de redenen waarom de Britse omzet terugliep in het boekjaar. International liep de omzet juist op met 7 procent, maar dat kon de afname in Groot-Brittannië niet compenseren.

Mulberry schrijft rode cijfers tijdens boekjaar 2018

Mulberry is bezig met het omzetten van wholesale en franchise zaken en kanalen naar eigen retail. Dit doet het bedrijf om de klantervaring bij het merk te verbeteren, zo is te lezen in het jaarverslag. Als onderdeel van deze strategie heeft Mulberry het afgelopen boekjaar dochterbedrijven in Japan en Zuid-Korea opgericht, gebieden die eerst door franchise partners werden geleid.

Mulberry liet eerder al weten de winstverwachting van het afgelopen boekjaar aan te passen vanwege het faillissement van House of Fraser. De groep had in totaal 21 shop-in-shops bij de warenhuisketen. De impact van het faillissement werd geschat op 3 miljoen pond (3,3 miljoen euro) in het eerste halfjaar van het boekjaar, aldus Mulberry afgelopen augustus.

Beeld: Mulberry Facebook

Mulberry
Mulberry Group plc