• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Roland Kahn: “Dit jaar gaat MS Mode weer fatsoenlijke winst maken”

Roland Kahn: “Dit jaar gaat MS Mode weer fatsoenlijke winst maken”

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het nieuwe winkelconcept van MS Mode lijkt zijn vruchten af te werpen. Er wordt nu al een vijfde meer omzet gegenereerd, laat keteneigenaar Roland Kahn weten aan het FD.

Elk jaar zullen er 30 winkels van MS Mode worden omgebouwd naar het nieuwe concept. Het nieuwe winkelconcept was hard nodig. Kahn stelt in de krant dat MS Mode ‘een heel duf imago had, vooral in Nederland’. “ In januari hadden we nog donkere kleding in de winkels hangen, terwijl iedereen vrolijk het voorjaar in wilde. Er werd niet goed geluisterd naar de klant,” zegt hij. “Mijn droom is van MS Mode de Zara voor de grotere maten te maken. We gaan collecties in de winkels veel vaker wisselen, waardoor we minder hoeven af te prijzen.”

Als het aan Kahn ligt, wordt MS Mode weer net zo groot als voor de overname, met winkels in de Benelux, Frankrijk en Spanje. MS Mode heeft nu 220 winkels. Hij ziet veel kansen voor uitbreiding, vooral in het buitenland. In Frankrijk zijn nu 61 winkels, maar dat zou makkelijk uit kunnen groeien tot 300. En in Spanje, nu goed voor 32 winkels, zou het winkelnetwerk kunnen uitgroeien tot 150 vestigingen. Volgens de eigenaar van de keten heeft het bedrijf ‘de potentie om circa 400 miljoen euro om te zetten’.

Bij de doorstart is 18 miljoen euro door de familie Kahn zelf geïnvesteerd. Na het faillissement waren banken niet bereid om te financieren, en ook een afkoop van de schuld werd afgewezen. De investering vanuit Cool Investments was overigens tegen de wens van Kahn’s zonen in. “Zij wilden geen geld meer in MS Mode steken, maar hebben mijn wens gerespecteerd.”

Hoewel MS Mode nog maar net begonnen is met de doorstart, is Kahn optimistisch. De eerste resultaten zijn veelbelovend. “We gaan dit jaar, het eerste jaar na de herstart, weer een heel fatsoenlijke winst maken,” zegt hij in het FD.

Beeld: FashionUnited

MS Mode
Roland Kahn