• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Salvatore Ferragamo ziet na twee jaar winst weer toenemen

Salvatore Ferragamo ziet na twee jaar winst weer toenemen

Door Caitlyn Terra

15 mei 2019

Business

Na kwartalen van winstdalingen door herstructureringen binnen Salvatore Ferragamo S.p.A., ziet het Italiaanse bedrijf in het eerste kwartaal de winst eindelijk weer groeien. Dit blijkt uit de kwartaalcijfers van de groep. De winst nam met 23,5 procent toe in de eerste drie maanden van het financiële boekjaar.

De winst uit het eerste kwartaal kwam neer op 11 miljoen euro. Sinds de afgelopen twee boekjaren heeft Salvatore Ferragamo S.p.A. te maken met winstdalingen en de stijging markeert een belangrijk punt in de herstructurering van het Italiaanse bedrijf. De nettowinst is echter nog niet terug op niveau, zo kwam het in het boekjaar 2016 in het eerste kwartaal neer op 34 miljoen euro.

Winst stijgt na twee jaar van dalingen weer bij Salvatore Ferragamo S.p.A.

De omzet kwam neer op 317 miljoen euro in het eerste kwartaal door een stijging van 4,3 procent. De Asia Pacific markt kende een van de grootste toenames met een groei van 7,2 procent. De regio wordt ‘hiermee bevestigd als een van de top markten van de groep’. In de regio haalde Salvatore Ferragamo S.p.A. een omzet van 122,7 miljoen euro binnen, het hoogste bedrag van alle regio’s waarin de groep actief is. Centraal- en Zuid-Amerika lieten gezamenlijk de hoogste omzetgroei zien, 13,8 procent. De Europese markt behaalde een groei van 2,8 procent en de Japanse markt een toename van 2,1 procent. In Noord-Amerika bleef de omzet nagenoeg stabiel met een daling van 0,7 procent bij gelijke wisselkoersen.

Van de categorieën zag ‘tassen en lederen accessoires’ de meeste groei, 8,7 procent en nam de omzet bij het schoenen segment toe met 7,3 procent. In de groothandel nam de omzet met 5,5 procent toe en in de eigen retail nam het bedrag met 3,9 procent toe. Het bedrijf startte in 2017 met het verbeteren van het distributienetwerk.

Beeld: Salvatore Ferragamo website

SALVATORE FERRAGAMO
Salvatore Ferragamo S.p.A