• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Samenwerking: Inditex en International Apparel Federation stimuleren transformatie van mode-industrie

Samenwerking: Inditex en International Apparel Federation stimuleren transformatie van mode-industrie

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Inditex CEO, Óscar García Maceiras, en IAF’s voorzitter Cem Altan. Credits: Inditex

Het Spaanse Inditex en International Apparel Federation (IAF) hebben een overeenkomst getekend om de transformatie van de mode-industrie te stimuleren, dat maakt Inditex bekend in een persbericht. De samenwerking is gericht op het bevorderen van een meer respectvolle industrie voor mens en planeet.

De overeenkomst heeft betrekking op 100.000 fabrikanten in meer dan veertig landen. De partijen willen circulariteit, traceerbaarheid en het welzijn van werknemers stimuleren middels duidelijke doelstellingen en concrete actielijnen om de invoering van duurzamere praktijken en technologieën te ondersteunen. Zo willen IAF en Inditex bijvoorbeeld de industriële ontwikkeling bevorderen in productielanden, het gebruik van herbruikbare energie en processen met een lagere impact op ecosystemen bevorderen en in actie komen op het gebied van veiligheid op het werk, sociale bescherming, diversiteit en inclusie.

"Samenwerken met kledingbonden is essentieel om een verandering teweeg te brengen die de hele kleding- en textielindustrie bereikt en zowel de sociale als milieu-uitdagingen aanpakt. Deze overeenkomst stelt ons in staat om door te gaan met het ontwikkelen en integreren van best practices, het stimuleren van innovatie en het investeren in de meest efficiënte technologieën, omdat dit bijdraagt aan het verhogen van de normen en het concurrentievermogen van de industrie als geheel", aldus Óscar García Maceiras, CEO van Inditex, in het persbericht.

"We zijn blij dat Inditex onze visie deelt om de krachten in de hele toeleveringsketen te bundelen en duurzame, transformatieve veranderingen in de kledingindustrie te bevorderen. Door de krachten van Inditex te bundelen met die van de wereldwijde kledingindustrie, kunnen we ons richten op echte veranderingen in de praktijk, die gunstig zijn voor alle betrokken partijen en positieve effecten hebben op de bestaande wereldwijde initiatieven van de industrie waaraan Inditex en IAF deelnemen", meldt Cem Altan, voorzitter van IAF, in het persbericht.

Duurzaamheid
Inditex
INTERNATIONAL APPAREL FEDERATION