ING is een schadevergoeding van 502.253 euro en 75 eurocent schuldig aan Foot Locker, zo oordeelde het gerechtshof van Amsterdam in een hoger beroep. In 2017 werd ING al veroordeeld tot een vergoeding van drie ton omdat ze deels schuldig bevonden werden de goedkeuring van verdachte afschrijvingen bij de Nederlandse en Europese divisie bij Foot Locker.

Foot Locker werd voor 1,8 miljoen euro opgelicht toen het in de veronderstelling was betalingen te doen aan koeriersbedrijf UPS, maar het geld ging eigenlijk naar Ups Consultancy. De internationale retailer ontving eind 2014 een factuur van wat ze dachten dat koeriersdienst UPS was met daarop een sticker dat het een nieuw rekeningnummer had. Na de betalingen werd het geld doorgesluisd naar rekeningen in het buitenland. Hoewel ING meerdere automatische waarschuwingen ontving vanwege de grote bedragen die binnenkwamen bij Ups Consultancy werd het rekeningnummer pas weken later geblokkeerd.

Het hoger beroep werd door ING aangespannen. De bank trekt hiermee aan het kortste eind nu de vergoeding twee ton hoger uitvalt dan de uitspraak in 2017.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN