• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Schoenenbranche ziet omzet 12,2 procent teruglopen in september

Schoenenbranche ziet omzet 12,2 procent teruglopen in september

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

September betekende voor de detailhandel een omzetstijging van 1,7 procent, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het verkoopvolume steeg met 1,9 procent ten opzichte van september 2017.

In de non-food sector nam de omzet met 0,9 procent af en ook in de kleding- en schoenen en lederwarenbranche was een daling te zien. De kledingbranche eindigde september met een daling van 3,1 procent terwijl in dezelfde maand vorig jaar juist een stijging werd genoteerd van 3,2 procent. De schoenenbranche kreeg een flinke tik met een omzetdaling van 12,2 procent, waar vorig jaar de omzet nog met 2,2 procent toenam.

De omzetstijging van de gehele detailhandel was te danken aan de stijging in de foodsector en de toename van omzet bij doe-het-zelf winkels, keuken- en vloeren specialisten en interieurwinkels.

De online omzet nam met 13 procent toe in de maand september. Webwinkels hebben bijna 10 procent meer omgezet en omnichannelers zagen de online omzet toenemen met ruim 18 procent, aldus het CBS.

Beeld: Pexels

CBS
Detailhandel
kledingbranche
schoenenbranche