Schoenenwebshop Sooco failliet verklaard

De webwinkel van schoenenketen Sooco is failliet verklaard. Dat melden diverse media. Voor de fysieke winkel van Sooco in Enschede is echter geen einde in zicht. Deze is overgenomen door Schuurman Schoenen.

Sooco.nl is momenteel nog online, maar op de hoofdpagina staat vermeld dat “wegens een technische storing, er tijdelijk niets besteld kan worden”.

Eerder deze week werd al bekend dat schoenketen Schuurman Schoenen uit Gelderland de fysieke winkel van Sooco in Enschede overnam. Met eigenaar Swaab Beheer werd echter geen overeenstemming bereikt over de overname van de webshop. Daarop volgt nu een faillissementsverklaring, meldt Tubantia. Aan de fysieke winkel zal niets worden veranderd en ook de ongeveer vijftien medewerkers behouden daar hun baan. Wel wil de nieuwe eigenaar de naam Sooco verder uitbreiden naar grote steden, meldt deze tegenover de krant.

Sooco werd in 2008 opgericht en richtte zich toen al met name op de webwinkel, waarop naar eigen zeggen 1.500 modellen van ruim 100 merken verkrijgbaar zijn. In 2011 werd het merk al eens failliet verklaard, maar maakte een doorstart en zette de afgelopen jaren nieuwe stappen in onder andere België. Nieuwe eigenaar Schuurman Schoenen beschikt over veertig fysieke winkels, met name in het oosten en noorden van het land.

Beeld: Sooco website

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN