• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Schuldeisers moederbedrijf Hema vragen faillissement aan voor bedrijf’

‘Schuldeisers moederbedrijf Hema vragen faillissement aan voor bedrijf’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Een groep schuldeisers van het moederbedrijf van Hema heeft het faillissement voor het bedrijf aangevraagd en beslag laten leggen. Dit meldt het Financieele Dagblad op basis van anonieme bronnen en documenten die in handen zijn van de krant.

Het gaat om de schuldeisers die afgelopen maanden 54 miljoen euro terugbetaald hoorden te krijgen. Het gaat hier om de PIK-notes lening die bij het moederbedrijf boven Hema hoort. Volgens de krant zijn de schuldeisers van mening dat zij er slecht vanaf komen bij de schuldsanering van Hema. Voor de duidelijkheid, het gaat hier om een andere groep schuldeisers dan de obligatiehouders die vorige week de economische eigenaar zijn geworden van Hema.

Naast het faillissement dat voor het moederbedrijf is aangevraagd, zou de groep ook beslag laten leggen op de aandelen van drie Hema bv’s. Het zou hier ook gaan over de aandelen van Hema zelf.

In het verleden is vaker voorgekomen dat schuldeisers een faillissement aanvragen om druk te zetten op het bedrijf om te betalen. Een deel van de schuldeisers viel door de deal van vorige week buiten de boot en zijn bijna hun volledige inleg kwijt. Het bedrag dat ze terug krijgen kan oplopen wanneer de nieuwe eigenaren Hema voor een goede prijs weten te verkopen. Juridische procedures en vertraging kan echter het verkoopproces schaden. Denk bijvoorbeeld aan de conflicten met franchisenemers die voorafgaand aan de overname van Hema door Boekhoorn speelden.

HEMA