• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Schustermann & Borenstein overgenomen door Permira

Schustermann & Borenstein overgenomen door Permira

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Permira heeft de Duitse moderetailer Schustermann & Borenstein overgenomen van het Franse Ardian. Ardian kocht het bedrijf in 2012. Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt. Volgens persbureau Reuters is familiebedrijf Schustermann & Borentsein, dat gevestigd is in Munchen, tussen de 700 en 800 miljoen euro waard.

Cheryl Potter van Permira noemt Schustermann & Borenstein (S&B) in een verklaring "een geweldig bedrijf en marktleider met veel groei potentie, waar exclusieve moderetail wordt gecombineerd met e-commerce". "Wij nemen onze kennis van merken, online retail en technologie mee ten einde het bedrijf in de komende jaren fors te laten groeien."

Daniel Schustermann van S&B voegt daaraan toe "gelukkig" te zijn met de nieuwe eigenaar. "Permira is de ideale partner om onze expansieplannen te helpen realiseren. Daarnaast wil ik Adrian bedanken voor hun steun en de samenwerking in de afgelopen jaren."

Volgens Reuters rapporteerde S&B in 2015 een omzet van ongeveer 300 miljoen euro en een bruto winst (EBITA) van 55 miljoen euro. Het retailbedrijf heeft drie fysieke winkels in Munchen en Wenen, opereert als groothandel vooral in Oost-Europa en heeft een goedlopende webwinkel Bestsecrets.com

bestsecrets.com
Permira
Schustermann & Borenstein