• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Scotch & Soda bereidt verkoop voor’

‘Scotch & Soda bereidt verkoop voor’

Door Tessa Guntlisbergen

9 jul. 2018

Business

Het Nederlandse modemerk Scotch & Soda zou te koop staan. De huidige eigenaar Sun Capital, een Amerikaanse investeringsmaatschappij, heeft zakenbank Goldman Sachs ingeschakeld om een verkoopproces te begeleiden, meldt het Financieele Dagblad op basis van ‘meerdere bronnen’.

Een verkoop zou op z'n vroegst in het eerste halfjaar van 2019 plaatsvinden. Over een vraagprijs is niets bekend, aldus het FD.

Scotch & Soda werd in 2011 eigendom van Sun Capital, dat tot aan het faillissement ook eigenaar was van V&D. De Amsterdamse kledingketen was aanvankelijk voornamelijk actief in de groothandel, maar door verlieslijdende en omvallende tussenhandelaren is het segment nog maar goed voor de helft van de totale omzet. Vandaar dat de focus nu ligt op het openen van fysieke winkels in Europa. Medio 2017 had het bedrijf zo’n honderd eigen winkels wereldwijd, wat neerkomt op een verdubbeling in vier jaar tijd.

In fiscaal jaar 2017 noteerde Scotch & Soda nog een omzet van 335,6 miljoen euro, maar een nettoverlies van 5,4 miljoen euro.

FashionUnited heeft contact opgenomen met Scotch & Soda voor commentaar, maar op het moment van publicatie (maandagochtend) nog geen woordvoerder kunnen bereiken.

Beeld: Scotch & Soda Facebook