• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Sheila de Vries: “Couture BV is in liquidatie”

Sheila de Vries: “Couture BV is in liquidatie”

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Couture BV, een van de BV’s van Sheila de Vries, is niet meer levensvatbaar. Dat heeft de ontwerpster in een statement op Facebook laten weten. Ze reageerde daarmee op geruchten over een faillissement die eerder deze week de ronde deden.

“Ik betreur de berichtgeving in de media over de ophef rond het faillissement van één van mijn werk BV’s. Ik ben inderdaad in liquidatie met de Couture BV,” laat ze weten. “Dat is niet zo bijzonder, want het werk dat ik daarin verricht heb, doe ik niet meer.”

Eerder berichtten Telegraaf en Quotenet over het faillissement. Volgens de media was het failliet gaan van het bedrijf Couture BV het directe gevolg van het aftreden van koningin Beatrix, die nog gekleed werd door De Vries. “De activiteiten van de onderneming bestonden uit het ontwerpen en maken van couture voor één specifieke klant,” citeerde Quotenet uit het faillissementsverslag. “Deze klant heeft een verandering van functie ondergaan, waardoor de bestellingen in de afgelopen jaren steeds minder werden.”

Sheila de Vries neemt de berichtgeving niet te zwaar. “Gelukkig hebben ze mijn naam goed gespeld in de media; dat dan weer wel.” Ook laat ze weten dat ze nog steeds aan het werk is. “Ik ben zoals altijd bezig met ontwerpen in mijn salon en mijn kleding- en meubelontwerpen gaan gewoon door. Deze worden zoals altijd verricht in mijn reguliere werk BV.”

Het nieuws kwam tegelijkertijd met het bericht dat de ontwerpster haar pand in Amsterdam-Zuid na 24 jaar heeft verkocht. Daarover zei de ontwerpster: “Ik sta op het punt om te verhuizen van de Cornelis Schuytstraat, naar mijn prachtige nieuwe pand in de Johannes Verhulststraat, waar ik nog jaren mijn vak blijf uitoefenen.” De nieuwe locatie is vanaf 1 juli geopend.

Beeld: Facebook Sheila de Vries

Sheila de Vries