• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Showroomprivé koopt Saldi Privati

Showroomprivé koopt Saldi Privati

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Franse online shopping community Showroomprivé heeft het Italiaanse Saldi Privati, de tweede grootste flashverkoper van Italië, overgenomen van het Milanese Banzai voor 28 miljoen euro. Dat meldt RetailDetail.

Volgens de overeenkomst zal het Franse bedrijf in 2019 ook nog een resultaatsgebonden ‘bonus’ neertellen van 10 miljoen euro.

Saldi Privati genereert een jaaromzet van ongeveer 45 miljoen euro, wat vergeleken met de jaaromzet in 2015 van 443 miljoen euro van Showroomprivé, nog klein te noemen is. Het bedrijf is, op het Spaanse Privalia na, de grootste flashverkoper in de Italiaanse markt. Privalia is op zijn beurt eigendom van Vente-privée, de nummer een in de Franse markt, met een jaaromzet in 2014 van 2 miljard euro.

Wat Saldi Privati zo waardevol maakt is dat het een netwerk van ruim 400 afhaalpunten in zo’n 200 steden heeft. Hierdoor kunnen leveringen binnen 48 uur plaatsvinden.

Met de overname van het Italiaanse bedrijf zal de buitenlandse omzet van Showroomprivé met 15 tot 20 procent toenemen. Het bedrijf willen tegen 2018 een kwart van de totaalomzet in het buitenland genereren. Momenteel telt het bedrijf zo’n 24 miljoen leden in 9 landen.

Saldi Privati
Showroomprive