• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Sieradenmerk AUrate haalt 2,2 miljoen euro op voor verdere groei

Sieradenmerk AUrate haalt 2,2 miljoen euro op voor verdere groei

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Nederlandse Sophie Kahn, oprichter van het sieradenmerk AUrate, heeft 2,2 miljoen euro opgehaald voor een volgende investeringsronde. Met deze kapitaalinjectie kan het merk zich focussen op de retail- en marketingstrategie en het team uitbreiden met 25 mensen.

Samen met Princeton-studiegenoot Bouchra Ezzahraoui begon Kahn in 2014 het New Yorkse sieradenmerk. “Het idee voor het merk is ontstaan vanuit een behoefte. We kwamen in een fase van ons leven waarin we geen zin meer hadden in goedkope wegwerpsieraden. We gingen op zoek naar echte juwelen, maar vonden de meeste merken te duur vergeleken met de kwaliteit. Een mooi sieraad is een investering, maar hoeft niet belachelijk veel te kosten”, legt Sophie Kahn in een persbericht uit.

Na een succesvolle start met pop-up stores in New York en de Hamptons hebben ze nu winkels in Madison Avenue en Soho New York. In het tweede jaar groeiden de sales met 300 procent.

Deze groei willen zij voortzetten, maar daar is wel een investering voor nodig. Omar Darwazah van Arab Angel Fund, is één van die investeerders. Darwazeh, met schoenenlabel Tamara Mellon en Stowaway Cosmetics in zijn portfolio, laat weten enthousiast te zijn over zijn investering in het juwelenmerk: "Het direct-to-consumer-model democratiseert de gouden sieradenmarkt en schudt de luxe categorie wakker.”

Verdere investeringen voor AUrate kwamen van Victress Capital, een groep van vrouwelijke zakenleiders die investeren en ondersteuning bieden aan vrouwgerichte bedrijven met een grote groeipotentie. Andere investeringspartijen blijven liever anoniem.

Alle sieraden worden gemaakt van 18 karaat goud, 14 karaat goud of 18 karaat goldplated over zilver. Het is ook mogelijk je sieraad te customizen. Oorbellen kunnen per één stuk worden verkocht. Prijzen variëren van 70 euro tot 1500 euro. Voor ieder gekocht sieraad doneert AUrate een schoolboek aan een minder bedeeld kind.

AUrate
Bouchra Ezzahraoui
sieradenmerk
Sophie Kahn