SMCP, het moederbedrijf van Sandro, Maje en Claudie Pierlot, heeft de omzet in het eerste halfjaar van het boekjaar opgevoerd met 9,5 procent. Dit deelt het bedrijf in de halfjaarcijfers die vandaag zijn gepubliceerd.

Het bedrijf behaalde in totaal een omzet van 540,3 miljoen euro. Bij gelijke wisselkoersen steeg de omzet zelfs met 8 procent. “Ondanks uitdagende marktomstandigheden liet het businessmodel van SMCP opnieuw zien hoe veerkrachtig het is,” aldus CEO van SMCP Daniel Lalonde in het bericht. “Onze full price strategie wierp zijn vruchten af waardoor de groep een hoger bruto marge behaalde.”

De internationale omzet nam met 14 procent toe. In het halfjaar werd deze stijging vooral gestuwd door het vasteland van China waar de omzet met meer dan 30 procent toenam bij gelijke wisselkoersen. Het ebitda steeg met 3,5 procent naar 86,8 miljoen euro en het netto inkomen kwam neer op 27,8 miljoen euro. Het netto inkomen steeg licht in vergelijking met het eerste halfjaar van het boekjaar 2018. Het bedrag kwam toen neer op 27,4 miljoen euro.

__
 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN