• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Softwarebedrijf Colect krijgt miljoeneninvestering voor digitaliseren mode-industrie

Business

Softwarebedrijf Colect krijgt miljoeneninvestering voor digitaliseren mode-industrie

Door Caitlyn Terra

28 mei 2019

Shoe Investments investeert miljoenen in software ontwikkelaar Colect. Dit maken de twee bedrijven bekend en bevestigt Colect-oprichter Nick Andriesse telefonisch aan FashionUnited. Colect is gespecialiseerd in het digitaliseren van het verkoopproces in de mode industrie.

Colect biedt een aantal producten aan waarmee het het verkoopproces vergemakkelijkt voor diverse partijen. Het belangrijkste product van het bedrijf is een app dat in feite een digitaal orderboek is, zo meldt Andriesse telefonisch. Hier lopen veel vertegenwoordigers in Europa mee. Colect heeft daarnaast een B2B platform waar klanten bij merken een re-order kunnen plaatsen. De techniek kan ook op een B2C-shop gebruikt worden en in een zuil in de winkel. In de systemen is ook terug te zien welke orders eerder geplaatst zijn, welke items goed liepen en wanneer deze het beste geleverd kunnen worden. “De industrie wil meer informatie tijdens het verkoopproces. Hierdoor kun je een gebalanceerde order plaatsen waardoor de sellthrough optimaal is.” Klanten van Colect zijn onder andere Scotch & Soda, Triumph, Björn Borg, Denham en Peak Performance. Inmiddels gebruiken ruim 78.000 professionals de services van Colect.

Softwarebedrijf Colect breidt met miljoeneninvestering uit in Europa

Het softwarebedrijf is op dit moment voornamelijk actief in Nederland en Scandinavië, maar ziet dat de aanvragen in Duitsland flink toenemen. Met de investering wil het bedrijf uitbreiden in Europa en Frankrijk en Italië staan nog op de verlanglijst. “De komende twee jaar focussen we op Europa. We hebben afgesproken dat een onderdeel van de strategie ook buy and build is, dus als we iets tegenkomen dat ons bevalt kunnen we ook op die manier uitbreiden.”

Shoe Investments, de investeringsmaatschappij van ondernemer Pieter Schoen, investeert 7,3 miljoen euro in het bedrijf. “We zijn diep onder de indruk van de business die Nick en zijn team tot nu toe hebben opgebouwd en zijn ervan overtuigd dat we de komende jaren kunnen helpen de groei te versnellen,” aldus Schoen in het persbericht. Shoe Investments heeft ervaring in e-commerce, marketing, sales, finance & control.

Beeld: Via Colect