• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Spaanse vakbond klaagt Decathlon wegens schending vrijheid van vereniging

Spaanse vakbond klaagt Decathlon wegens schending vrijheid van vereniging

Door Jaime Martinez

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De nieuwe merkidentiteit van Decathlon. Credits: Decathlon

Spaanse vakbond Comisiones Obreras dient een aanklacht in tegen Decathlon in Spanje. De twee partijen kwamen eerder al tegenover elkaar te staan bij het nationale gerechtshof, maar nu neemt de vakbond een nieuwe stap in de strijd. De aanklacht betreft het schenden van het recht op vrijheid van vereniging.

De vakbond geeft aan dat Decathlon de vrijheid van vereniging van de werknemers heeft geschonden en de ontwikkeling van vakbondsactiviteiten binnen het bedrijf heeft belemmerd. Dit zou het bedrijf hebben gedaan door het verhinderen van de toegang van afgevaardigden tot informatie en documentatie die nodig zijn om de arbeidsomstandigheden te verbeteren. Ook zou er volgens de vakbond sprake zijn van vergeldingsacties tegen de vakbondsafgevaardigden.

Eerder troffen de vakbond en Decathlon elkaar al vanwege loondiscriminatie. De parttime medewerkers van de sportketen zouden anders behandeld worden dan de fulltime medewerkers. Het nationaal gerechtshof van Spanje oordeelde dat Decathlon het verschil in loon met terugwerkende kracht tot mei 2022 moet corrigeren.

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited ES. Vertaling en bewerking naar het Nederlands door Caitlyn Terra.

Decathlon