• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Sportmerk On ziet omzet stijgen met 46,6 procent in boekjaar 2023

Sportmerk On ziet omzet stijgen met 46,6 procent in boekjaar 2023

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Een On-winkel Credits: Via de On press room

Zwitsers sportmodebedrijf On Holding AG heeft in het boekjaar 2023 de omzet flink opgevoerd. Het bedrijf heeft een stijging van 46,6 procent behaald, zo blijkt uit het jaarverslag.

Dankzij de groei komt de jaaromzet neer op 1,79 miljard Zwitserse frank. Omgerekend is dit 1,87 miljard euro. De behaalde omzet is hoger dan verwacht aan het begin van het boekjaar. Het bedrijf sprak aan de start van het financiële jaar een verwachting van 39 procent omzetgroei uit.

In alle markten waarin On actief is, werd tweecijferige groei genoteerd. De EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) blijft de grootste markt voor het sportmode merk, maar de regio Asia-Pacific laat de hoogste groei zien.

Het netto inkomen stijgt iets lichter dan de omzet, maar nog steeds significant. Het netto inkomen ligt voor het boekjaar 2023 op 79,5 miljoen Zwitserse frank. Een boekjaar eerder was dit nog 57,7 miljoen Zwitserse frank.

On Holding AG verwacht dat het in het huidige boekjaar, 2024, minstens een omzetgroei van 30 procent zal behalen bij gelijke wisselkoersen. Het zou betekenen dat het bedrijf voor het eerst de omzetgrens van 2 miljard Zwitserse frank overschrijdt. Het bedrijf geeft aan ‘op een ongezien tempo te zullen groeien voor een sportmerk van deze schaal’.

Lees ook ons CEO-interview:
On: Er moet een close-the-loop-systeem komen voor sportkleding, net als een statiegeldregeling op flessen
On Holding AG
On Running